Ridikėliai mažyliams rekomenduojami nuo metų

Didesni, mažesni, bet labai ryškūs ridikėliai puošia turgaus prekystalius. Nepriklausomai nuo dydžio, pirmojo derliaus ridikėliai dažnai saldūs ir labai maistingi. Juose yra vitaminų C, B1, B2, A, PP, taip pat eterinio aliejaus, fermentų, mineralinių medžiagų (magnio, geležies, natrio), ląstelienos. Mažyliams ridikėliai rekomenduojami nuo metų. Tinka tarkuoti į salotas, jei gerai kramto, galite duoti ir supjaustytą. Paruošimas: ridikėlių papildomai termiškai apdoroti nereikia – tiesiog gerai nuplaukite, nulupkite žievę ir smulkiai sutarkuokite ar supjaustykite Ridikėliai dera su morkomis, porais, šviežiais agurkais, lietuviškais prieskoniais (krapais, petražolėmis), grietine, jogurtu. Norėdami paįvairinti mažylio patiekalus, galite įtarkuoti truputį ridiko į mėsos ar daržovių patiekalus. Šaldyti nerekomenduojama. SVARBU: – mažyliai ridikėlių nelabai mėgsta dėl specifinio aštroko skonio, tačiau ši daržovė gerina apetitą; – ridikėliai sunkiai virškinami, todėl skanauti vertėtų nedideliais kiekiais. Mažyliams siūlykite baltųjų ridikų – jų skonis švelniausias, palyginti su raudonaisiais ir juodaisiais ridikais.