Medus mažyliui

Medus, anot medikų, mažylio racione gali atsirasti ne anksčiau nei nuo 1 metų. Jame gausu kalio, magnio, fosforo, geležies. Meduje esančios antibakterinės medžiagos didina organizmo atsparumą ligoms, kovoja su daugeliu jas sukeliančių mikrobų. Medus taip pat laisvina vidurius. Vertingiausias – liepų, aviečių medus (vartojamas gydyti peršalimo ligoms: slogai, anginai, faringitui, laringitui, bronchitui). Tačiau nepaisant visų naudingųjų medaus savybių, svarbu jo nepadauginti. Medumi galite kartais paskaninti natūralų jogurtą, košes ar tiesiog duoti sučiulpti šaukštelį skanėsto. Pirmą kartą davę mažyliui medaus, atidžiai jį stebėkite, nes medus, nors ir yra labai naudingas, gali kai kuriuos mažylius alergizuoti. Laikymas: stovėdamas medus tirštėja, keičia spalvą, todėl jį laikykite tamsioje vietoje arba tamsiuose sandariai uždarytuose stiklainėliuose (netinka glazūruoti ir moliniai indai) ne ilgiau kaip 2 metus. Medų reikia laikyti 5–10 laipsnių temperatūroje. Renkamės tinkamą: tikras medus turi ypatingą aromatą, o turintis priemaišų – beveik bekvapis. Tikras medus sudarytas iš labai smulkių dalelių, patrintas tarp pirštų, gerai įsigeria į odą.