Grikiai mažiesiems

Grikiai – labai maistingi. Juose yra B grupės vitaminų, taip pat vitaminų PP ir P, geležies, kalcio, fosforo, vario, cinko, boro, jodo, nikelio, kobalto. Visos grikiuose esančios medžiagos organizmo įsisavinamos labai greitai. Šios kruopos vertinamos ne tik dėl to, kad suteikia energijos, bet ir dėl naudos sveikatai. Svoris: 1 šaukštas – 15–20 g (šaukštas išvirusių – apie 60–70 g); 1 saujelė – 20 g. SVARBU: • prieš virdami grikių kruopas, jas būtinai nuplaukite, nes užsilikusios dulkės gali pakeisti natūralų grikių skonį; • jeigu mažyliui verdate grikių kruopas, o ne dribsnius, išvirtas kruopas sutrinkite į vientisą tyrę elektriniu trintuvu. Tyrelę galite išvirti iš kavamale sumaltų grikių; • grikių kruopos verda 20–25 min., dribsniai verda 3–6 min., grikių kruopų miltų (kavamale sumaltų kruopų ar dribsnių) košė verdama 5–7 minutes; • grikiai teigiamai veikia žarnyną, kepenis; • tinka užkietėjus viduriukams.