Avietės mažyliui

Avietėse daug kalio, kalcio, cinko, magnio, fosforo, natrio, vitaminų C, A ir E. Užaugusios miške avietės – ne tik kvapnesnės nei sodo, bet ir vertingesnės. verdančiu vandeniu nuplikytos arba garais apdorotos avietės – nuo 6–7 mėnesio. Kol mažylis neturi pakankamai dantukų uogoms sukramtyti, būtina jas sutrinti į tyrę. Svoris: 1 saujelė aviečių – apie 30 g. Sezoniškumas Lietuvoje: liepos–rugsėjo mėn. SVARBU: – tinka sergant mažakraujyste; – avietės malšina troškulį ir lengvina virškinimą; – greitai genda – jei greitai jų nesuvalgysite, geriau užšaldykite šaldiklyje; – net ir šviežias avietes būtina atidžiai perrinkti, nes jose būna kirmėlaičių; – avietės turi uždegimą mažinančių ypatybių, todėl džiovintų uogų arbata arba jų stiebelių nuoviras tinka susirgus peršalimo ligomis, kosint, karščiuojant ar viduriuojant.